הטיפולים שלנו

טיפול תרופתי ב OCD

OCD מציב אתגר לא קל לאלו המתמודדים איתו. בחלק מהטיפולים ב OCD יש צורך לשלב טיפול תרופתי מותאם לבעיה. טיפול תרופתי מותאם יכול לסייע מאוד בהפחתת הסימפטומים האובססיבים ולסייע לאדם לצמצמם את הקומפולסיות (טקסים).

מתי כדאי לשקול טיפול תרופתי?

ישנן שתי גישות מרכזיות בכל הנוגע לטיפול תרופתי ו OCD.

  • על פי גישה אחת מומלץ שילוב של טיפול תרופתי יחד עם טיפול קוגניטיבי התנהגותי וטיפול מערכתי כבר מתחילת הטיפול.
  • ואילו הגישה השניה ממליצה על עד 12 מפגשים של טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) בטרם שוקלים טיפול תרופתי.

בשתי הגישות כאשר מדובר ברמת חומרה גבוהה של OCD מומלץ לשקול בחיוב טיפול תרופתי.

קו מנחה מרכזי בהחלטות לגבי נטילת טיפול תרופתי היא האם האדם יכול להתנגד לאובססיות ולהימנע מטקסים בכוחות עצמו. לפעמים עוצמת האובססיות כל כך קשה עד שיש תחושה ש"אין עם מי לדבר" ושעד שהעוצמה של ההפרעה לא תווסת לא ניתן יהיה לנהל טיפול יעיל.

קו נוסף הוא הפגיעה באיכות החיים וביכולת לממש את הפונציאל של האדם. מומלץ על טיפול תרופתי כאשר ישנה פגיעה משמעותית באיכות החיים (ה OCD גוזל שעות רבות, גורם למועקה רבה) או ביכולת לממש את הפוטנציאל (למשל בגלל ה OCD יש פגיעה ביכולת ללמוד לימודים אקדמיים, להחזיק עבודה, לקיים קשר זוגי  או פוגעים ביכולת של האדם לפעול לפי ערכיו).

האם טיפול תרופתי ב OCD זה לכל החיים?

שאלה זו מטרידה רבים מהפונים לטיפול ב OCD: הפחד שטיפול תרופתי יוביל לתלות בתרופה ושהפסקה תוביל להחרפה. מניסיוננו, זה עניין של אסטרטגיה טיפולית ועבור רוב האנשים, הורדה הדרגתית של הטיפול התרופתי היא אפשרית.

נכון להיום, מהידע שנצבר אצלנו ובמרכזי טיפול אחרים בעולם, לאחר שאדם עם OCD משיג את היעדים הטיפוליים, ולאחר שניכר שהתוצאה הטיפולית נשמרת במשך כשנה, ניתן לשקול הורדה של המינון התרופתי בקצב איטי ותוך כדי מעקב.

ירידה באופן זה מאפשרת לרדת מהתרופות או למצוא את המינון האופטימלי עימו האדם יכול לשמר את ההישגים.

מאמרים קשורים

אגירת בעלי חיים

ד"ר קארן ל. קאסידיי* כשרוב האנשים שומעים על אספן של בעלי חיים הם חושבים על הסטירואוטיפ של אשת חתולים משוגעת […]... קרא עוד.

מהו הטיפול התרופתי ב-OCD?

מאבק ב-OCD  אינו עניין של מה בכך, טיפול CBT אומנם נותן כלים להתמודד בצורה שונה עם המחשבות הטורדניות והדחף לבצע […]... קרא עוד.

פרפקציוניזם – שיפור עצמי המוביל להרס עצמי

לרובנו יש רצון וצורך להיות טובים יותר במה שאנחנו עושים, להשתפר ולהגיע להישגים משמעותיים בחיינו. יהיו כאלו שהרצון לשיפור יתבטא […]... קרא עוד.

תפריט נגישות

Call Now Buttonתיאום פגישה